Tips på teman att ha på begravning

När man ordnar med en begravning för någon man älskar vill man gärna att det ska kännas personligt och som att det finns en tanke bakom det hela. Det kan därför vara både smart och skönt att ha ett speciellt tema att utgå ifrån – gärna något som speglar den avlidne. När man har en idé får man hjälp hos en begravningsbyrå med beställningar och annat som behövs för att genomföra ceremonin. Nedan följer tips på några teman som går att använda sig av när man ska ordna en begravning.

Hav
Havet är ett ganska vanligt tema när det kommer till begravningar och kanske har du till och med hittat en begravningsbyrå som arrangerar begravningar utifrån just detta. I så fall går det att få tag i både en kista och andra dekorationer som påminner om havet och det marina, som passar utmärkt när man ska ta farväl av någon som haft en speciell kärlek till just det. Även blommorna kan gå i till exempel blått och vitt, för att förstärka känslan ytterligare.

Skog eller natur
För den lugna personen som i livet trivdes som allra bäst ute i skog och mark passar såklart en begravning med skogs- eller naturtema. Med härliga naturmaterial och skogens alla färger får man den rätta känslan. En kista väljer man enklast ut hos en begravningsbyrå och för detta tema passar kanske den som många annars väljer bort – en obehandlad variant i furu. Det naturliga materialet tillsammans med grönskande dekorationer kommer att ge den rätta känslan för att spegla personen man är där att ta farväl av.

Färg
För en färgsprakande person passar kanske en färgsprakande begravning? Eller om personen hade en speciell favoritfärg kan det vara enbart den färgen som utgör temat. Vill man däremot verkligen sätta färg på ceremonin man via sin begravningsbyrå och florist beställa blomsterarrangemang och buketter i alla tänkbara färger och former och på så vis verkligen låta ceremonilokalen explodera i färg. Kransar, vackra sidenband och kanske några färgade ljus är några saker som bidrar till en färgstark begravning.

Man kan givetvis använda sig även av andra teman om man kommer på något som passar bättre för den person som ska begravas, och man kan som sagt få bra hjälp att välja och beställa produkter och tillbehör hos en begravningsbyrå. Att smycka lokalen efter ett tema är dock ett bra sätt att få till ett både vackert och personligt sista avsked.